Om Mirella

mirella-36 mirella-38 mirella-44

Mirella Pejcic är författare, utbildare och bildkonstnär med mångårig erfarenhet inom civilsamhället. Förutom intresse för mänskliga rättigheter ägnar hon sig åt litterärt och konstnärligt skapande. Mirella har varit ordförande i Antidiskrimineringsbyrån Väst 2018–2022 och styrelseledamot i Angered folkhögskola 2018–2021. Genom sitt samhällsengagemang vill hon göra skillnad och motiveras av viljan till samhällsförändring.

Under studietiden på Göteborgs universitet var Mirella aktiv som ordförande för ämnesgruppen mänskliga rättigheter vid Filosofiska Fakulteternas Studentkår. Hon har också varit verksam som kursledare för Amnesty International 2007–2009 och som gästföreläsare på programmet för mänskliga rättigheter vid Enskilda Högskolan Stockholm 2006–2009.

Mirellas kreativa skapande är abstrakt och hon skapar kollagemålningar gjorda av akryl, torkade löv, snäckor, drivved och fjädrar. Hon har sedan barnsben samlat och pressat blommor och blad. Mirella hämtar inspiration i naturen och målar för att hon har ett behov av att uttrycka sig kreativt. Hon har under två tillfällen ställt ut sina tavlor i Galleri Engleson, Göteborg.